Introvertin

Tässä on joitain yleisiä persoonallisuuteen liittyviä piirteitä, jotka liittyvät introvertioon:

Haluat mieluummin aikaa itsellesi

Ajatus yksin kotona olemisesta on jännittävää, ei verotettavaa. Nämä yksinäisyydet ovat ratkaisevan tärkeitä introvertin terveydelle ja onnellisuudelle. Olitpa sitten vain lepotilassa tai harrastamassa toimintaa, yksinäisyys on tervetullut helpotus. Introvertit nauttivat usein lukemisesta, puutarhanhoidosta, käsityöstä, kirjoittamisesta, pelistä, elokuvien katselusta tai muusta yksin suoritettavasta toiminnasta.

Sosiaaliset vuorovaikutukset tyhjentävät sinut

Vaikka extrovertit eivät uskalla jättää väliin perjantai-iltaa ystävien kanssa, introvertit tietävät, milloin he ovat käyttäneet maksimia ja tarvitsevat tankkaamaan akkujaan. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki introvertit irtoavat juhlista – he voivat nauttia ja nauttivat niistä yhtä paljon kuin kaikki extrovertit – mutta pitkän yön lopussa introverttien on pakenemaan latautumaan ja nollaamaan.

Haluat työskennellä yksin

Jos ryhmähanke tuntuu ylivoimaiselta tai inhottavalta, saatat olla introvertti. Introvertit toimivat usein parhaiten, kun he työskentelevät yksin. Eristäminen antaa introverttien keskittyä syvään ja tuottaa korkealaatuista työtä. Tämä ei tarkoita sitä, että introvertit eivät toimi hyvin muiden kanssa; he vain haluavat vetäytyä ja keskittyä käsillä olevaan tehtävään sen sijaan, että siirtyisivät ryhmätyöskentelyn sosiaaliseen näkökulmaan.

Sinulla on läheinen ystäväpiiri ja pidät siitä tällä tavalla

Älä erehdy introvertin pienestä ystävyyspiiristä merkkinä siitä, että he eivät voi ystävystyä tai eivät halua seurustella. Itse asiassa he nauttivat puhumisesta ihmisten kanssa ja muiden tuntemisesta. He suosivat myös pienen ystävyyspiirin yksinäisyyttä. Yhden tutkimuksen mukaan korkealaatuiset suhteet ovat avain introverttien onnellisuuteen.

 Introvertin

Olet itsetarkka ja utelias

Saatat huomata unelmoivasi tai työskentelevän mielessäsi kauan ennen kuin laitat toimintasuunnitelman paikoilleen tai nostat yhden sormen muuttaaksesi mitään. Introverteillä on erittäin aktiivinen sisäinen ajatusprosessi. Se johtaa heitä myös kohti itsensä pohdintaa ja tutkimusta. Introvertit ovat omistautuneet etsimään etujaan ja tuntemaan olevansa valmistautuneita ja hyvin luettuja.

Sinua syytetään paljon kaavoituksesta

Introvertit usein “pakenevat” tilanteesta vyöhykkeellä tai antamalla mielensä vaeltaa pois tehtävästä. Sinulle tämä voi olla tapa jättää tilanne, joka tuntuu liian kaoottiselta tai epämukavalta; se on eräänlainen selviytymismekanismi. Mutta muille saattaa tuntua, että et ole keskittynyt.

Haluat mieluummin kirjoittaa kuin puhua

Sinulla on mukavampaa kirjoittaa ajatuksiasi kuin puhua, varsinkin kun olet valmistautumaton. Haluat mieluummin miettiä vastaustasi, koska viestintätapasi on kohdennettu ja huomaavainen. Voit jatkaa keskusteluja, mutta jos päätökset ovat tarpeen, saatat haluta enemmän aikaa harkita ja punnita vaihtoehtojasi, jotta voit luottaa valintaan.

Tunnet enemmän

Yksi tutkimus luotettu lähde osoittaa, että introverteillä diagnosoidaan todennäköisemmin masennus. Tämä voi olla, toinen tutkimus luotettavista lähteistä ehdottaa, koska introvertit eivät tunne olonsa onnelliseksi yhtä usein kuin ekstrovertit. On epäselvää, miksi introvertit eivät ilmoita korkeampia onnellisuustasoja, mutta sillä voi olla paljon tekemistä sen kanssa, kuinka introvertit tunnistavat onnellisuuden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *