Introversio

Introvertti vs. ujous

Introversio on persoonallisuuden piirre, jolle on ominaista keskittyminen sisäisiin tunteisiin eikä ulkoisiin stimulaatiolähteisiin. Introverttejä ja ekstrovertteja tarkastellaan usein kahden äärimmäisen vastakohdan perusteella, mutta totuus on, että useimmat ihmiset makaavat jossain keskellä.

Vaikka introverttien osuus väestöstä on arviolta 25-40 prosenttia, tästä persoonallisuustyypistä on edelleen paljon väärinkäsityksiä. On myös tärkeää huomata, että introvertti ei ole sama asia kuin sosiaalinen ahdistus tai ujo. Introvertti oleminen ei tarkoita sitä, että olet sosiaalisesti ahdistunut tai ujo.

8 merkkiä Olet introvertti

Mikä on introvertti?

Introvertti on yksi tärkeimmistä persoonallisuuden piirteistä, jotka on tunnistettu monissa persoonallisuuden teorioissa.Introvertiota pidetään yleensä olemassa olevana osana jatkuvuutta yhdessä ekstroversioiden kanssa. Introversio osoittaa asteikon yhtä päätä, kun taas ekstroversio edustaa toista päätä.
Termit introvertti ja ekstraversio (myös usein kirjoitettu ekstraversio) popularisoitiin Carl Jungin työn kautta, ja niistä tuli myöhemmin keskeinen osa muita merkittäviä teorioita, mukaan lukien iso persoonallisuuden teoria. Introversio-ekstroversio-ulottuvuus on myös yksi neljästä alueesta, jotka Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) tunnistaa. Monien persoonallisuusteorioiden mukaan jokaisella on jonkin verran sekä introvertiota että ekstraversiota. Ihmisillä on kuitenkin taipumus nojata yhteen tai toiseen.

Introvertit

Introvertit ovat yleensä hiljaisempia, pidättyvämpiä ja itsetarkempia. Toisin kuin ekstrovertit, jotka saavat energiaa sosiaalisesta vuorovaikutuksesta, introverttien on käytettävä energiaa sosiaalisissa tilanteissa. Läsnä ollessa juhlissa tai viettäneet aikaa suuressa joukossa ihmisiä introvertit kokevat usein tarpeen “ladata” viettämällä aikaa yksin.

Yleisiä introverttien merkkejä
Syyt

Jotta tiedät, miksi jotkut ihmiset ovat introvertteja ja jotkut ovat ekstrovertteja, on tärkeää ymmärtää rooli, jota kehosi fysiologia on. Sillä, miten kehosi reagoi ulkoympäristöön, on kriittinen rooli määritettäessä ekstraversiota ja introvertiota.

15 prosentilla ihmisistä on korkea asetuspiste, mikä tarkoittaa, että he luonnollisesti yleensä herättävät enemmän. 70 prosenttia ihmisistä makaa jonnekin keskellä jatkuvuutta. Eysenckin teorian mukaan introvertit ovat niitä, joilla on luonnostaan ​​suuri kiihottumisen taso. Koska introverteillä on taipumus kokea kroonisesti korkeita herätystasoja, he pyrkivät etsimään toimintoja ja ympäristöjä, joissa he voivat paeta ylistimulaatiosta. Luonnollisesti korkean herätystasonsa vuoksi he ovat valppaampia ja ottavat enemmän tietoa ympäristöstä. Jos pakenette jonkun aikaa yksin latautua, heille annetaan mahdollisuus käsitellä ja pohtia oppimaansa.
More about this source textSource text required for additional translation information

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *